Veelgestelde vragen

Hoe koop ik een deal?
Heb je een gave deal op onze website hebt gezien, koop dan eenvoudig de deal via de “Koop nu”-knop. Deze knop verschijnt als je de deal opent. Je betaalt veilig via iDEAL.
  1. Log in de op website.
  2. Open de deal en klik op “koop nu”.
  3. Selecteer het aantal vouchers dat je wilt kopen.
  4. Selecteer de gewenste betaalwijze.
Als de betaling gelukt is, ontvang je binnen 24 uur per e-mail je voucher. Deze kan je uitprinten of in je mail bewaren.

Waar kan ik mijn voucher vinden?
De bestelde voucher wordt, zodra de betaling bij ons binnen is, binnen 24 uur per e-mail naar je toe gestuurd.

Voor hoeveel personen is de deal geldig?
De deals zijn standaard geldig voor één persoon, tenzij er expliciet vermeld staat dat de deal geldig is voor meerdere personen. Wil je bijvoorbeeld samen uit eten gaan met een ZOOMINBIZA voucher, koop dan 2 of meer vouchers.

Kan ik mijn voucher retourneren?
Je hebt bij ons altijd 14 dagen bedenktijd en retourrecht. Zonder opgave van reden kun je de overeenkomst herroepen. Deze herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag dat je de voucher gekocht hebt. Om het herroepingsrecht uit te kunnen oefenen, moet je ons via de e-mail op de hoogte stellen dat je de overeenkomst wilt herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping. Het toezenden van het ingevulde modelformulier voor herroeping aan ons moet wel plaatsvinden binnen de 14 dagen bedenktijd.
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je hieromtrent hebt gedaan, onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen, nadat je ons op de hoogte hebt gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Voor deze terugbetaling worden geen kosten in rekening gebracht.

Wat gebeurt er als mijn voucher verloopt?

Heb je geen kans gezien om je voucher te verzilveren? Dan kan je tot 2 maanden na aankoop van deze voucher, het aankoopbedrag gebruiken voor een nieuwe deal. Neem daarvoor contact met ons op; info@zoominbiza.com.
 

Ik heb mijn voucher gebruikt en ben niet tevreden!

Voldeed de deal niet aan de voorwaarden? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij hebben onze klantenservice hoog in ons vaandel staan en willen je graag te woord staan. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 17.00 uur bereikbaar op tel.nr. +31643181213. Als je een e-mail stuurt aan info@zoominbiza.com, ontvang je binnen 24 uur een reactie.
Hoe ontvang ik elke week de ZOOMINBIZA nieuwsbrief?
Door te klikken op “inschrijven nieuwsbrief” kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een bevestigingsmail en daarna sta je ingeschreven en ontvang je iedere week onze nieuwsbrief.
Ik heb de nieuwsbrief niet ontvangen; wat moet ik doen?
Indien je nog niet bent ingeschreven, kun je dit via onze homepage doen. Indien je al wel bent ingeschreven, vragen wij je contact op te nemen met onze klantenservice via info@zoominbiza.com
Hoe schrijf ik me uit voor de nieuwsbrief?
Afmelden van de nieuwsbrief is heel eenvoudig:
  1. Open de nieuwsbrief in de inbox van je e-mail.
  2. Onder aan de e-mail staat een link om je af te melden (“Afmelden nieuwsbrief”).
  3. Klik dan op “afmelden” en je ontvangt geen nieuwsbrief meer.
Jouw feedback is ons veel waard; graag horen wij van je of je nog tips hebt voor ons en wat er verbeterd kan worden aan onze nieuwsbrief en/of website.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?
Internetbankieren (iDEAL)/Mastercard/Paypal
Maak je gebruik van internetbankieren van de Rabobank, van Lanschot, ING, ASN bank, Knab, ABN AMRO, Triodos Bank, SNS bank of RegioBank dan kun je direct, gemakkelijk en vertrouwd betalen op basis van de beveiligingsmethodes van je eigen bank. Je komt automatisch terecht op de bekende website van jouw bank waar de betaalopdracht al klaar staat. Of je kan kiezen voor de optie Mastercard of Paypal.